VOLGA heren 1 tegen Twente ’05 3-1

21 november 2019

VOLGA heren 1  tegen Twente ’05  3-1

Samen met JOOP KnOOp toog ik naar sporthal ’t Polleke. Ik om de heren van Volglas te bewonderen en weer eens positief te beschouwen om tegelijkertijd enkele kritische kanttekeningen te plaatsen. Joop is meestal al snel afgeleid en ziet dingen, die niemand anders ziet. Afijn, ik begreep al snel dat Bart I’m-theKing zou ontbreken. Sjaak Beumblad schitterde eveneens door afwezigheid en dat betekende improviseren voor beide coaches Erwin en Sjaak sr.

Dennis Loonstrook kon nog niet spelen, nog herstellende van een gespierde scheur. Geen nood, dan heeft VOLGA nog altijd de man met de gouden handjes Sandro Hugo. De heren Sprenkelwater en Beumhaas lieten set 1 Mitch Vérsteken beginnen als snert-upper. Deed ’t manneke prima. Het zeker niet slechte Twente ’05 team werd keer op keer verrast op mid door Roberto Winkelhaak en Paolo HoutKrul. Stefano Genua (geen Italiaan overigens) en in iets mindere mate Lennardus Zwijnbergen scoorden naar lieve lust. Björn speelde zich intussen warm in de met 25-20 gewonnen set. Ik zie het wel vaker bij de boys uut het dorp an de beek. Ze verslappen. Prompt kregen de mannen van Dennis Sluytertijd het lid op de neus. Niet echt natuurlijk, maar toch, 18-25!.  Lennardo Reinheuvels moest ook nog eens afhaken met een opspelende knie, edoch Mitch vulde het gat prima op in de diagonaal. Met veel vertoon van macht werd set drie  in de pocket gestopt. Jullie Bertus zag fraaie en spectaculaire acties van Dennis (alles voor de show!) een linkshandige score van Björn Schoppenaas, een naast het lijntje kijken van een Twente opslag door Rutger Slootkant en nog meer mooie dingen, niet alleen op de tribune.

Daarna was het verzet van het goed spelende Twente gebroken. BiBi Napolitaan (geen Italiaan) scoorde het laatste punt voor het VolleGlazen team. 3-1 ! Die uitslag staat en Volga blijft meedraaien in de bovenste regionen. Mijn advies aan beide goed coachende  mannen aan de zijlijn: Hou je team bescheiden en laat ze niet gaan zweven. Zeker niet laten dromen over promoveren o.i.d. Alhoewel, Bertus heeft genoten en ziet bij vlagen spectaculair spel. Zou het dan toch???…

 

Ik wil eindigen met een mopje van Karel Mollenknakker, verteld op een zaterdag laat in de middag of vroeg in de avond.

Een speelster van de altijd om zijn eigen mopje lachende Carolus komt op de training met beide oren in het verband. “Wat is er gebeurd?” vraagt Karel bezorgd.

“Gisteren ging de telefoon, terwijl ik aan het strijken was. Per ongeluk bracht ik toen het strijkijzer naar mijn oor.”

Afschuwelijk, riep Karel, maar waarom zit ook je andere oor in het verband?”

“Nou, toen moest ik de dokter bellen!”

Ja, allerbeste lezers dezes, zo hoor je nog wel eens wat. Wat mijn vriend JOOp KnOOp laatst is overkomen, wil ik jullie ook niet besparen.

JOOp komt bij de dokter en zegt: “Dokter ik heb een probleem, ik moet elke dag exact om 7.00 uur ongelofelijk poepen.” De dokter : “Maar dat is toch fantastisch, ik moet u feliciteren met deze mooie constante stoelgang. Veel mensen zouden zich dat wensen.”

JOOp weer  “Dat kan wel zijn dokter, maar ik word elke dag pas om 7.30 uur wakker!

Ja, als scribent hoor je nog eens wat. Wel alle smesjes nog an toe, alweer een column vol gekletspraat.

U hoort en leest nog van me.

Tot LEES  !


Prof.Dr. Bertus Bovenhands
Deskundoloog

Terug naar Colum Bertus Bovenhands