Volleybalvereniging Volga Gaanderen

Volleybalvereniging Volga werd in 1974 opgericht. Over de jaren is Volga uitgegroeid tot één van de grotere sportverenigingen van Gaanderen. Zo’n 220 mensen, oud en jong, zijn elke week sportief en gezond bezig in Sporthal ‘de Pol’ in Gaanderen. Alhoewel het plezier in het volleyballen heel belangrijk is in deze volleybalvereniging, is prestatie geen ‘vies’ woord.
Volga neemt in het sportieve Gaanderen een zeer belangrijke plaats in en de hoop wordt hier dan ook uitgesproken dat meer en meer mensen van het volleyballen zullen gaan genieten. U kunt bij Volga terecht, of u nu op leeftijd bent of nog zeer jong, u kunt er op uw eigen niveau genieten van een gezonde en gezellige sport!

Recreatief volleybal:

Eénmaal in de week ontspannen volleyballen. De damesrecreanten trainen iedere woensdagavond vanaf 21.00 uur en de herenrecreanten op donderdagavond vanaf 19:30 uur. Kom eens langs of meld je aan via: recreanten@volga-gaanderen.nl.

Competitievolleybal:

Drie heren- en vijf damesteams spelen in de regionale competitie. Het eerste herenteam speelt derde divisie en het tweede herenteam in de eerste klasse. Het eerste damesteam Volleybalvereniging Volga - Heren 2speelt promotieklasse en het tweede damesteam speelt tweede klasse.  De thuiswedstrijden worden zaterdags gespeeld in Sporthal ‘de Pol’ vanaf 10.30 uur. U bent altijd welkom!  wedstrijden@volga-gaanderen.nl.

Jeugdvolleybal:

Voor jeugdvolleyballers bestaan drie speciale leeftijdscategorieën, te weten: A-, B- en C-jeugd (resp. 16/17, 14/15 en 12/13-jarigen). Volleybalvereniging Volga heeft vier jeugdteams die uitkomen in de regionale competitie. Zie teams.

jeugd@volga-gaanderen.nl

Circulatie- en minivolleybal:

Met aangepaste regels komen jongens en meisjes vanaf 7 jaar op spelende wijze voor het eerst in contact met het volleyballen. Circulatie- en minivolleybal wordt gespeeld op een kleiner veld, met een lager net en een minder zware bal. Het team bestaat niet uit 6, maar uit 4 spelers. Op deze manier komen alle spelers meer aan balbehandeling toe.

jeugd@volga-gaanderen.nl

Evenementen:

Bloemenactie: Eind april / begin mei, worden er duizenden geraniums en fuchsia’s verkocht in Gaanderen. Deze activiteit brengt elk jaar een leuk en zeer welkom bedrag op. Ieder lid wordt geacht hieraan deel te nemen.

Onderling mix-toernooi: Vlak voordat het seizoen afgesloten wordt, vindt het mix-toernooi plaats. Ongeacht hun niveau, alle spelers die zich aanmelden, worden in een aantal teams geplaatst. Het resultaat is een avond van gezellige, ‘ontspannen’ wedstrijden.

Trainingstijden:

Bekijk per team de trainingstijden

Veld 1 = bij kantoor beheerder
Veld 2 = bij raam kantine / tribune
Veld 3 = bij opbergruimte speeltoestellen/kleedkamers
Veld 4 = tribune

Veldindeling thuiswedstrijden in Sporthal de Pol, seizoen 2016-2017:

Bekijk per team de veldindeling voor de thuiswedstrijden

Op een aantal zaterdagen kan het voorkomen dat de wedstrijd op een ander veld en/of op een ander tijdstip gespeeld moet worden.

Sponsoring:

Natuurlijk kan een vereniging niet bestaan zonder sponsors. Er zijn diverse mogelijkheden. In principe geldt voor elke vorm van sponsoring: u schenkt iets aan een team in de vorm van kleding/tassen en u schenkt jaarlijks een bedrag aan de vereniging. Daarnaast bestaan er diverse andere mogelijkheden tot het sponsoren van Volga. Wilt u meer informatie over sponsoring, dan kunt u contact opnemen met Paul Krul, pr@volga-gaanderen.nl.

‘Huisregels Volga’

Als bestuur proberen we regelmatig aandacht te schenken aan het brengen van structuur in de onze vereniging. We hopen dat dit af en toe zichtbaar is zonder dat het teveel bepalend wordt. Want in de eerste plaats zijn we een Volleybal club dus de sport zelf staat voor ons voorop.

Toch menen wij dat het goed is dat er dingen zijn om op terug te kunnen vallen; bijvoorbeeld voldoende vrijwilligers, commissies daar waar handig, een gezonde financiële situatie en een waar nodig documenten waarin we zaken vastleggen. Zo hebben we recent een aantal huisregels opgesteld.

In het document “Huisregels Volga”, beschrijven we een aantal regels en omgangsvormen; zaken die we vast allemaal normaal en logisch vinden. Maar wellicht is het toch goed om dit eens te bekijken. En zoals altijd; commentaar of aanvullingen zijn welkom.

Bekijk hier het document: “Huisregels Volga”

Vertrouwenscontactpersoon:

Volga heeft in de persoon van Lindsy Böcker-van Aken een vertrouwenscontactpersoon. Mochten er zich situaties voordoen, waarbij u gebruik wilt maken van een vertrouwenscontactpersoon dan kunt u Lindsy mailen: vcp@volga-gaanderen.nl. Meer info vind je hier.