Scheidsrechters

Om de wedstrijden in de competitie goed te laten scheidsrechter - Volgaverlopen zijn er scheidsrechters nodig. Volga speelt in verschillende klassen van de competitie. Voor alle deze klassen zijn er scheidsrechters op verschillende niveaus nodig. De Nevobo kent 5 verschillende codes voor scheidsrechters. Code 3 t/m 5: deze worden ingezet om de wedstrijden van de 4de t/m 2de klasse in de eigen hal te leiden. Code 1 en 2: deze worden ingezet om in de regio te fluiten, en zij fluiten de drie hoogste klassen Om te zorgen dat Volga aan de eisen van de nevobo kan voldoen zijn we steeds bezig om nieuwe scheidsrechters te werven en door te laten stromen naar een hogere code. Scheidsrechters van code 5 t/m 3 worden binnen de vereniging zelf opgeleid, voor de hogere codes wordt de opleiding verzorgd door de Nevobo.

Vanaf februari 2017  tellen we met het digitaal wedstrijdformulier. Dit geldt voor alle wedstrijden op alle velden. Daarom vind je HIER tellers nog even een praktische handleiding. Voor trainers is het tevens handig om dit door te nemen.

Via onderstaande link kun je oefenen met een demoversie en kun je tutorial bekijken wanneer het wellicht nog niet duidelijk is.

https://www.nevobo.nl/wedstrijdsport/zaalvolleybal/digitaal-wedstrijd-formulier

Informatie over het fluiten van wedstrijden en de scheidsrechters cursussen kunt u krijgen bij Eva Huntink, scheidsrechters@volga-gaanderen.nl