Volga D1 – VCV Varsseveld D2 3-1

28 november 2019

De schrijver van dit stukje proza had eerst het plan om het verslag van de eerste zege van Dames 1 te laten schrijven door zijn boezemvriend (wat een woordspeling) JOOp KnOOp. Nadat ik echter vernam dat Joop één van de deelnemers was van het programma DE VILLA en dat hij eveneens betrokken was bij vrouw onvriendelijke uitspattingen heb ik, Bertus Bovenhands himself,  moeten besluiten Joop voorlopig op non actief te zetten. Bij de  tv club van RTL had men reeds hetzelfde gedaan en hoe de hele affaire rond het tv programma De Villa verder afloopt kunnen de lezers verder  volgen via de kranten.

In de promotieklasse waren de dames van Mitch Versteggelen na 7 wedstrijden nog zegeloos. Er waren weliswaar wat puntjes bij elkaar gesprokkeld en er was af en toe goed volleybal vertoond, maar tot een overwinning was het nog niet gekomen. Er werd zelfs al met witte zakdoekjes gezwaaid.

Het Varsseveldse VCV D2 werd het eerste slachtoffer van een getergd  en miskend VOLGA.

Mariska Euromunten toverde bij tijd en wijle met haar fluwelen soft touch handjes de set upjes in de handjes van Petra Hendriksen, Anoukie Koldewey en Anne OerBosch. Anne Willemsen, op haar beurt, dweilde als vanouds menig VCV smesje van de stoffige De POL vloer. Evaatje Mulders en Emmy ZeldenThuis stuurden de passes loepzuiver naar de gretige handen  van Mariska en later Meike Kroetsk. Het was weer genieten in sporthal Het Polleke. Dat was later bij heren 1 wel anders. Lotje Beumer toonde ontspannen aan dat zij  een verrijking voor het VOLGlas team is. Zaterdag tegen VCV D2 toonde Petra H. nog maar eens aan dat zij nog immer een rustpunt  in het veld is. De echte kenner, zo mag ik mij als deskundoloog wel noemen, ziet dat Petra belangrijk is op de cruciale momenten. Jammer dat de Grande Lady heeft aangegeven ermee te stoppen. Dit even storend terzijde!

De dames van VOLGA 1 mag ik namens De Vereniging tot Instandhouding van het Edele spel VOLLEYBAL, waar Prof.Dr.Bertus Bovenhands voorzitter van is, van harte feliciteren met deze puike zege. OP naar plaats 9 op de ranglijst.

 


Prof.Dr. Bertus Bovenhands
Deskundoloog

Terug naar Colum Bertus Bovenhands