Zo, dit was het dan?

29 mei 2020

Ik had ook kunnen beginnen met : Was dit het nou? Of Was dit nou alles?

Jawel , lieve vriendinnen, schaarse lezers en wanhopige fans van mij, het seizoen 2019-2020 zit er weer op.

Prof.Dr.Bertus Bovenhands (Bertus voor intimi) , Frits Rits en J??p Kn??p riooljournalisten van het onzuiverste water, hebben de dames en heren van VOLGlAasje  kritisch en vaak meedogenloos, meer schaamteloos, beschreven of bespot.

De dames van de immer rumoerige club ‘uut het dorp an de beek’ mocht hij vaak bewonderend, ogenrollend en kwijlerig aanschouwen.

Bertus, ikzelf en meerdere echte mannen met mij, konden vaak wegdromen in geweldige na-de-wedstrijd-fantasieën als ze weer zo’n fraai ogende actie hadden gezien van Anne Oerbosch, Mara Hoe-Is’tie,

Anne Wilwel ‘s, de Libresse van dames 1 en nog een paar van die fraaie feeën uit het sprookjesteam van succescoaches Mitchell VersTegenvaller en Paul HoutKrul .

Jammer echter, Frits Rits mocht dit enkele columns geleden al voorspelwaarzeggen, dat slechts een 2e plaats werd bereikt door Heren 1. Minimaal een 1e plaats was toch de doelstelling geweest???

Prof.Dr.Bertus Bovenhands (Bertus voor intimi) en ik toonden daarmee aan WEL verstand van het spelletje volleybal als zodanig te hebben.  Ikzelf, Bertus,  trek echter het boetekleed aan, als ik het heb over de verwachtingen van de heren van aanvoerder Paolus Krullebol en de zijnen.

Bertus en ik hadden nooit verwacht dat het stelletje ongeregeld van Heren 1 zich uiteindelijk zo makkelijk zouden handhaven in de 3e divisie. Onze complimenten voor met name de beide coaches ErWinner en Sjaak Si Señor en mindere mate voor die trainer Carolus Bollewangen

Wel knap zoals de laatste de onbesuisde tester van sporthalmuren, sportzaalplafonds en killblocks van tegenstanders, Björn SchoppenAas (de beul voor insiders), in het gareel wist te houden.

Persoonlijk had Frits Rits deze talentrijke, hardmeppende, buiten het veld sympathieke speler wat vaker gewisseld willen zien. Voor bijvoorbeeld Rutger Slootwater. Deze sympathieke pokeraar had meer kansen verdiend. Hij kreeg ze wel, de altijd vriendelijk ogende, ketser/loper met een VOAR( Veelal op Afroep Relatie), maar vaak greep hij ze niet of werd hij al weer terug gewisseld voordat hij begreep wat er was gebeurd.

Kijk, zó worden spelers nooit beter meneer Mollenafknaller en heren Erwinner en Sjaak!

Paulus HoutKrul was, samen met die getailleerde tuinslang Roberto Winkelbestand, één van de steunpilaren van Heren 1 van Volglasja. Toch?

Wij begrepen wel vaker het wisselbeleid van de heren ErWinner en Sjaak Si Señor van het altijd zuinig en gedisciplineerd drinkende Bier-team niet.

Edoch, het team heeft lange tijden, eigenlijk voortdurend, in de bovenste regionen van de ranglijst verkeerd, haalde ondanks matig presterende spelers ( Nee, ik noem nu geen namen!) 52 punten in 16 wedstrijden, stond het hele seizoen glansrijk 2e en maakte zo af en toe indruk en ZICH druk. Toch knap, als je met een niet onaanzienlijk groot aantal handicaps, zo hoog op de ranglijst weet te eindigen.

Ik hoorde trainer Molenzanger eens wanhopig uitroepen: “Je speelt ,zoals je traint!”

Inderdaad, ze trainden als natte dweilen, gekreukelde kranten, slappe vaatdoeken (ook uitspraken van Karel)  en ze speelden ook zo in menige wedstrijd. Deze uitspraak van TOB (bend) trainer Molshoop kunnen we gerust als ‘klassieker’ kenmerken: “Hij heeft de uitstraling van een gekookte aardappel!”  Op wie de grijsaard doelde, laat zich raden. Doe dat nu maar even.

Aan de matches kon je zien, hoe er die week getraind was. Nog zo’n uitspraak van de vermoeid ogende trainer: “Ze vragen later nooit  HOE je gewonnen hebt, maar ÓF je gewonnen hebt!”

Toch konden Bertus en ik, op de vele minpunten na, enkele lichtpuntjes in het onsamenhangende, bitterballen en vette happen verslindende, jonge vrouwen het hoofd op hol jagende, bier verzwelgende, vrouwonvriendelijke, homofobe schuttingtaal brullende team ontdekken.

Naast  Sjakie Boemer Boemer ontwikkelden  Kets, Dennis Loon-naar-werken, Herm Paaldansers zich tot middelmatige, doch zeer enthousiaste en nuttige volleyballers.

Bibi Palermo (geen Italiaan overigens) heb ik bewust nog niet genoemd, omdat deze immer vrolijk rond springende en creatief getatoeëerde bink, samen met Lefty Lennart Fijnbergen de smaakmakers van VOLGlAs waren. Voor dit soort spelers komen de mensen naar de sporthallen.

Over BarTinus I’m-the-King, die regelmatig het trainingsniveau bij heren 1 opkrikte tot een acceptabel niveau, willen wij even geen woorden vuil maken. Hoe ik nu bij deze gedachtesprong kom is mij zelfs niet duidelijk.

Deze geweldig serverende, subtiele, soms magistrale bal-opgooier  wil zich alsnog plaatsen voor Tokio 2021 zo hoorde ik uit zéér onbetrouwbare en vervuilde bron.

Dennis Sluytspier tenslotte, ook deze imposante, soms magistrale, atletische verdediger wil ik even noemen, gaat in het Ziggo DÔme een recordpoging wagen in het onderdeel 100 meter Bierhappen met horden.

Hij hoeft alleen nog vormbehoud te tonen tijdens de Open Kampioenschappen Sex-moppen tappen op een bierviltje begin mei. (Of was het toch achter in mij?)

Wel alle smesjes nog an toe, alweer een column vol gefantaseerd. Bertus en ik hebben nog een belofte na te komen. Iets over het benoemen van, geloof ik. Wij komen hier nog op terug.

TOT LEES


Frits Rits & Prof.Dr. Bertus Bovenhands
Deskundo-logen

Terug naar Actueel