ZomerCup H1 2019

20 juli 2019

Donderdagavond 18 juli sloten de heren van VOLGlAs 1 het seizoen af met een drie tegen drie toernooitje. De Vereniging tot instandhouding van het edele spel VOLLEYBAL Dewelke overal in het land, maar met name in Gaanderen, toernooien en andere volleybal gerelateerde activiteiten organiplaatslaatvinden, had de illustere Prof.Dr.Bertus Bovenhands bereid gevonden om alles te regelen. De deskundoloog, Bertus voor intimi, was deze historische en epische avond helaas verhinderd en liet de prijsuitreiking over aan ene Karel Mollebehanger, hetgeen de wat kalende en ronde man met faveure deed.

Over het toernooi zelf volgt hieronder een samenvatting:

De aanwezige spelers, werden telkenmale in groepjes van 3 verdeeld en balden dan 1 setje tot de 12 op een half veld tegen elkaar.

Anne Bosch ene Kes en Sander Hugen waren bereid gevonden om de 9 aanwezige heren van Heren 1 aan te vullen. Zij zouden , naar later bleek, een behoorlijke kwaliteitsimpuls geven aan het toernooi.

Vol overgave werd er gestreden om de prijzen en de eer. Somtijds was de sfeer zelfs grimmig, want je speelt spelletjes tenslotte om te winnen, TOCH?

Na een zestal potjes tot 12, telkens in een andere samenstelling en na het optrekken van de kruitdampen kon de Jury een duidelijke winnaar aanwijzen. Sander Hugen won ongeslagen en met het maximaal aantal punten de titel en mocht de VOLGAS wisselbokaal in ontvangst nemen van Karel Bollewangen. Bij het volgende interne toernooi zal Sander deze moeten verdedigen. Een traditie is geboren!!

Een viertal andere spelers vielen ook nog in de prijzen.

Nadat deze prijzen uiteindelijk weer waren bijeengeraapt, werden ze uitgereikt.

Het Juryrapport vertelde allereerst dat er in feite altijd één iemand beter is in een discipline. Dat houdt de sporter bescheiden.

Stanneke werd benoemd tot de één-na-beste blokkeerder.

Lennart tot de één-na-beste aanvaller,

Stefano tot de één-na-beste Serveerder

en Sjaak tot de op één-na-beste Passer. De laatste lag voor de hand natuurlijk.

Na afloop van het geslaagde toernooi vond buiten op het terras de prijzen uitreiking plaats. Iedereen, op Lennart Reinbulten na, vond dit initiatief een herhaling waard.

De redactie zal hier dan weer uitgebreid over berichten. Ze zullen de riool journalist Frits Rits verslag laten doen

 

Terug naar Actueel