VOLGA H1 Apollo8 H2 4-0 én Time-out H1 – VOLGA H1 0-4

30 december 2019

VOLGA heren 1 Apollo 2 4-0

Allereerst mijn excuses aan de heren van VOLleGlAzen 1 over het uitblijven van een verslag van jullie prachtige team tegen Apollo.

Jullie Bertus was een groot gedeelte van de wedstrijd aanwezig en zag na een moeizame 1e set tegen de jongemannen van Apollo (29-27) dat de heren van aanvoerder Paolo Krul Tang vrij simpel over de Bornse jochies heen walsten. Wederom werden 5 punten bijgeschreven en groeide de totaalscore naar 33 punten. Na de afdroogpartij tegen Orion 3 was dit een leuke opsteker voor de mannen van trainer Karolus Mollenafknapper.

Zijn positie stond meteen ter discuswerpen. Ja zo gaat dat in volleyballand.

Net als in de voetbalwereld  hoor je direct het woord crisis vallen . De trainer van De Graafschap (Maaik Snoeimes) kan daar over meepraten en hij heeft met zijn niet al te talentrijke team pas 1 nederlaag geleden!

Dan beginnen  de Boeren van de Vijverberg al te dreigen om met hun trekkers het veld te mollen.

Overigens, jullie Bertus begrijpt die onvrede bij sommige mannekes van VOLGA wel als het over hun trainer gaat. De trainer, of beter bezighoud therapeut, is al tevreden met de behaalde 33 punten. Dat zou dan 3 punten boven de doelstelling zijn.

“Ja, dat zal wel” klagen sommige spelers dan. Ik wil geen namen noemen maar Dennis Sluytertijd droomt nu al van kampioensfeesten en ook Roberto kWINKslag  is niet vies van een eventueel drinkgelag!!!.

Aan de andere kant wees ik Robert en nog een paar van die dagdromers erop dat ze dan verre uitreizen zouden hebben. Na mijn opmerking daalde het enthousiasme  voor een eventuele promotie.  Dit even storend terzijde.

VOLGA won dus vrij gemakkelijk en kon zich zelfs enkele bloopers permitteren. Ik herinner mij een zogenaamde Spareribs bal (dat is zo’n bal die door de vingers glibbert} van , ja hij weer, Robert. Het zag er overigens lollig uit.

Inderdaad , de boys van coaches Böhmhaas en Sprenkeler hadden zichtbaar plezier in het spelletje.

 

TIME OUT- VOLGA heren 1 0-4

 

Ik hoorde van de door afwezigheid  schitterende  trainer Mollebehanger dat de grijzende, kalende man het eerst niet wilde geloven, wat hij las. 0-4. ?!?

De nog steeds voor ontslag vrezende trainer durfde niet mee te reizen naar Diepenheim.

De schijterd was weer eens bang voor een nederlaag en was daarom maar niet gaan kijken. Hij vindt de ploeg uit Diepenheim ook erg onsympathiek overkomen en om bloeddruk niet te zeer te belasten komt hij liever niet, de lafaard!

Die Mollenafknaller toonde zo wel weinig vertrouwen in zijn deskundige en rustgevende coaches. Laat staan in zijn spelers.

Dit even storend terzijde.

In het pittoreske Diepenheim ontbraken Mitchel en Robert. Maar Dennis Loonstrook was weer beschikbaar.

VOLGlAs begon met een ijzersterke basis. Herm en Paul op mid aangevuld met Dennis Sl. Lennart Zwijnbergenen de drie B’s (Bibi,Bar Tinus en Björn)  De mannen uut het Dorp an de beek   waren vervolgens 3 sets onstuitbaar, weergaloos en geweldig.

Met 19-25; 19-25; 16-25 werden de eerste 4 punten binnengeharkt.

De laatste set mochten Sjaak Beumstronk jr.en Dennis Loonzakje opdraven. Ze hadden 3 sets koud staan worden ,dat begrijpt de belangstellende lezer en schaarse lezeres meteen.

Bij de stand 17-17 in de 4 e set waren ook zij warm en stoomden door naar 22-25.  Een historische zege. Met 38 punten op een mooie 2e plaats achter Orion 3, dat de hete adem, vooral die van Dennis Sluytspier, in de ongewassen nekken voelt. De schrijver dezes is diep onder de indruk en begrijpt dat diverse spelers van dit homogene (niks mis mee met dit woord) team natte dromen zullen krijgen tot minimaal 10 januari. Jullie kritisch bewonderaar Bertus  is echter trots op mannen uut Gaandr’n. En die trainer mag voorlopig blijven en heeft de Kerst gehaald. Dat kunnen veel kalkoenen en trainers van Eredivisie ploegen niet zeggen. Alle lezers  wens ik van af deze plaats een schitterend uiteinde en een succesvol 2020.

Fijne feestdagen. TOT LEES


Prof.Dr. Bertus Bovenhands
Deskundoloog

Terug naar Actueel