WEBTON H2 – VOLGA H 1 | 1-3

25 februari 2020

Het wonder van Hengelo

Zaterdag 8 februari  reed jullie aller Bertus Bovenhands voor de verandering eens mee met een oude vriend. Zijn naam Frits Rits moet bij ieder roddelblad lezeres wel bekend zijn. Deze riooljournalist van het onzuiverste water, ex- collega ook van JOOp KnOOp, was eens getrouwd met Bea Sluitink en heeft nu een vriendinnetje wonen in Hengelo (Ov.) Nog een weetje vooraf, voordat de schrijver dezes met zijn verslag begint, Frits is een nazaat van de uitvinder van de Ritssluiting. Hierover later meer.

WEBTON  H 2-VOLGA H1 | 1-3

We verwachtten er bij voorbaat niet veel van. Tegen de nummer drie van de ranglijst aantreden zonder Stefano Vermicelli (geen Italiaan overigens), Denise AfSluyter , de beide top coaches Edwin en Señor Sjaak en de weer eens niet aanwezige Carlitos Molecatcher zou het volgens kenners van het spelletje heel moeilijk gaan worden daar bij WEBTON.

Edoch , zoals al meerdere malen door de VOLGlAs mannen is aangetoond: Paolus Krul Tang en de zijnen verrasten aangenaam.

Bij de mannen van Webton bleek men ook enige blessures te hebben. De trainer van Webton 1 Jordan Weggelaar, in het verleden een geduchte ballenbeuker, moest opdraven om het niveau enigszins op te krikken.

Vanaf het begin zette VOLGA uitstekende service druk. ‘Hun’ pass was daardoor belabberd en de puntjes werden netjes binnen geharkt. Mits Bedsteegen speelde ijzersterk op de passer loper positie. Mits had enige sterke opslagseries en was die zaterdag de aanjager van het Gaanderense team.

De  voortreffelijke gelegenheidscoach Stefano ItaliaansIJs, die samen met Rutger SlootGeld het team mocht sturen en begeleiden mogen van Frits en mij glimmen van trots.

Sjakie Boemer verzorgde de passes veel beter dan op de training en Bart I’m-The-King kon zijn aanvallers Björn Schop-me-es, Mits en Lennie Breinbergen perfect bedienen. Jongeman Krullebol, onlangs nog 35 jaar geworden, trok het blok uit elkaar door telkenmale dreigend op te springen en Robert Winkelopening sloot, vaker dan normaal, goed aan en scoorde middels enkele KaBeetjes (KillBlocks). Bamm de eerste set met 22-25 naar de VOLGlAs Boys. Het VolleGlAzen team denderde door (13-25). De Hengeloërs waren de weg kwijt zoeken er nog naar en gingen ten onder tegen het soepel draaiende volleyknal team uut het dorp an de beek. De voortrefbare coach  Stefano Macaroni wisselde ook set 3 niet en ging voor de volle winst onder het verouderde motto: “Never change a winning team !!!” (19-25)

Na de 0-3 voorsprong in sets en 4 punten in de zak mochten Dennis Loon-naar-werken en good-old Hermanus Paalbers nog even opdraven. Zij deden dat goed, alleen de rest van het overgebleven team was uitgeblust of al tevreden met 4 puntjes of hadden de pap op, zoals dat zo fraai heet.

Jammer, zo vonden Frits en ik, want wij zijn mannen van het afmaken.

Dennis Sluytertijd heeft daar de treffende woorden voor: Ze gaan d’raf!

Roberto Winkelhaak mocht nog enige puntjes op de diagonaal invallen voor de leeg gespeelde Lennart Breinbergen. (25-22)Het mocht helaas niet baten. Al met al een verrassende  maar dik verdiende overwinning en daar werden weer heel wat volle glazen met dat kostelijke gerstenat op gedronken. De positie van trainer Mollenafknaller is voorlopig weer veilig gesteld, zo lijkt ons.

Nog even een flauw raadseltje voor de trouwe lezers.

Het is een speler van Volga heren 1 en wordt gebruikt bij een giertank.

Antw: Dennis StankafSluyter.  Nog eentje dan. Het is wederom een speler van heren 1 en wordt betrapt op een kleine criminele activiteit. Antw: Robert Winkeldiefstal.

TOT LEES


Prof.Dr. Bertus Bovenhands
Deskundoloog

Terug naar Actueel