Volga H1 – Harambee H1 3-2

27 november 2019

Enigszins verlaat, doordat één van mijn vriendinnen jullie schrijver dezes niet kon loslaten in Winterswijk, sloop ik sporthal Het Polleke binnen om de wedstrijd van de inmiddels beruchte drinkebroeders  van VOLGlAs te bekijken en te analyseren. De eerste set was inmiddels al ge – en verspeeld.  Dennis Loonzakje had het over een afgang. De setstand vertelde niet alles (22-25)

Oké, de excuses zijn achteraf snel gevonden. Jullie Prof.Dr.Bertus Bovenhands (Bertus voor intimi en voor mijn vriendinnen: Tijger) vindt dit echter irrelevant(opzoekwoord) en niet ter zake en vooral niet doen.

De smalle selectie dit keer had de tegenstander uit Enschede gewoon onderschat. Stond VOLGlAs niet aan de top en de studenten uit Drienerlo ergens onderaan? En werd er door een aantal spelers al niet gedroomd over een eventuele promotie?

Als bovenstaande zaken spelen en er al vast op werd gedronken, dan krijg je, daar hoef je niet eens op te wachten, het LID op de neus.

Dat is letterlijk niet prettig, maar figuurlijk behoorlijk frustrerend.

De trainer van dit dolende team Karolus Mollenafknapper hield zich lange tijd schuil in de gezellige kantine, alwaar de goede man heel wat had uit te leggen.

De echte volleybalkenners  luisterden aandachtig naar de analyses van  de geplaagde trainer, die er niet in geslaagd was zijn mannen scherp te krijgen. Geeft toch te denken vindt jullie deskundoloog!! Ik dwaal echter af.

Volglas ging er in set 1 keihard af!  Het niveau van Paolo Krullebol en de zijnen bleef de volgende sets bedroevend en een ieder van het zwalkende team droeg zijn steentje bij in de malaise. Behalve Sjaak Beumhaas de enthousiaste ballenraper in het achterveld. Hij bokste,  hij dook, hij pan-cakete de ballen richting spelbederver Bartinus.

Een aantal malen verdwenen zijn verrassende passes in de handen van de meestal onverstoorbare balopgooier Bartinus, dewelke er op zijn beurt weinig van bakte.

Het laatste mag ook wel eens gezegd worden. De hard werkende spellie deed zijn best om van afdwalende passes iets te maken. Helaas “je best doen” is niet altijd genoeg!

Zodoende was het toch nog knap dat de heren (in volstrekt willekeurige volgorde) Mitch Versteggelen, Stephan Venetiaan (geen Italiaan), Lennardus Reinbulten, Björn Schop-me-es, Paulus Krullebol, Roberto Winkel van de zwabberende snert-ups  winnende puntjes maakten. Voeg daarbij het treurige feit dat Harambee bereid was serverend veel ballen in het net te parkeren en de winst in set 2 en 3 is te verklaren. Of beter onverklaarbaar.

Set 4 maakten de boys van de soms wanhopige  succesrijke coaches Sprenkelwater en Beumstronk sr.  het wel erg bont.

Na een 14-7 en 22-20 voorsprong werd de set knullig weggegeven. Heel pijnlijk om te zien hoe ‘t VOlleGlazen team door de ondergrens zakte. In de voetballerij hoort men deze vraag wel vaker: Gaat de trainer de Kerst wel halen?

Edoch set 5 werd uiteindelijk orde op zaken gesteld. Via een vlotte 7-1 werd het 15-9. Bibi had ondertussen een paar keer het Harambee blok getest en de Studenten deden nog even mee in het foutenfestival. Toch nog 3-2! Gauw vergeten deze BOUT partij en OP naar de derby tegen ORION 3.  Ik wens trainer Molleknakker veel sterkte met het op de rails krijgen van zijn talentrijke team.  Bertus zal er bij zijn.

 

PS. Schitterende beelden van deze wedstrijd vind u overigens hier. Met dank aan Hans van Dijk.


Prof.Dr. Bertus Bovenhands
Deskundoloog

Terug naar Colum Bertus Bovenhands