De KerstKrans Cup 2019

30 december 2019

Donderdag 12 december had de Vereniging tot instandhouding van het edele spel Volleybal waar Prof.Dr.Bertus Bovenhands de voorzitter van is, wederom  het tweetallen toernooi om  de KerstKrans Cup georganiseerd.

Een tiental spelers had zich voor dit toernooi opgegeven.

Allereerst werd in twee poules van 5 spelers gespeeld om een finaleplaats. Degenen die de finalepoule niet hadden gehaald streden ook nog om een prijs in de zogeheten Troostfinale.

Vanaf de eerste opslag werd fanatiek, vol overgave gevolleyknald .

Het niveau was weer ouderwets hoog. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken stonden de volgende finalisten in de finale. Björn Schoppenaas, Stephan Milano (geen Italiaan), Lennardus Zwijnbergen, Dennis Stuyterr en Kets Steevast.

De laatste stond verrassend in de finalepoule. De jongeman speelde slim en uitgekookt, maar in de finaleronde bleek hij niet opgewassen tegen het geweld van de andere 4 toppers.

Zij speelden wat minder subtiel, sloegen de ballen ongegeneerd hard tegen de houten vloer van sporthal Het Polleke.

Dat ging niet altijd even zuiver zodat er nog lang gezocht moest worden naar een aantal ballen. Lennart Rijnbulten had éen wedstrijd een diepe inzinking scoorde slechts 1 punt en dat was uiteindelijk beslissend. Dennis Sluytspier en Stephan deden ook nog een gooi naar 1e prijs, maar die werd niet geraakt.

Bjórn Schopmemaar imponeerde met enkele Kill Blocks en eiste terecht de Wisselbokaal op die hij van de vorige winnaar Sander Hugen overnam.

In de zogeheten Beloftenpoule werd Paulus Krultang superieur de winnaar.

Bart I’m-the-King, Sjaak  Boomstring, Robert Kwinkslag en Dennis Loonzakje deden hun best, maar kwamen gewoon tekort om het Paul lastig te maken. Jullie Bertus kan jullie allemaal adviraadplegen: Veel blijven oefenen op met name jullie talrijke zwakke punten.

Na afloop van dit wederom geslaagde toernooi mocht de heer Carolus Molleafknapper de prijzen uit reiken. Dat deed de man op zijn eigen humorvolle wijze. Hij lachte er in ieder gevel zelf om.

 


Prof.Dr. Bertus Bovenhands
Deskundoloog

Terug naar Actueel