ORION H3 – VOLGA H1 4-0

2 december 2019

Een hele goede vriendin van mij, deskundoloog Bertus Bovenhands, ene Sybille Uytdebroeck had van mijn neefjes Deze en Gene vernomen dat het op de 2e plaats bivakkerende VOLGlAs heren 1 team  aan moest treden tegen Orion 3.

Zo’n plaatselijk derby moet je natuurlijk hebben meegemaakt. Tijdens deze Derby’s gebeuren meestal de gekste dingen en vaak is de uitslag van te voren onvoorspelbaar. Sybille kwam met de trein op station de Huet. Zij was op Centraal Station Gaanderen ingestapt nadat ze eerst een enkeltje uit zo’n automaat had getoverd.  Na de wedstrijd zou ik haar dan weer thuisbrengen naar het Dorp an de beek.

Jullie, beste lezers van dit wedstrijdverslag, vragen zich direct af waarom deze intro ?

Heel simpel over de derby valt bijzonder weinig te melden. Hij was al afgelopen voordat ik het wist. Wat je bij een Derby veelal ziet; Strijd, emotionele momenten, langdurige rally’s, spectaculaire acties, prachtige hoogtepunten (high lights) machtige missers etc. Bertus heeft ze niet of nauwelijks gezien bij de mannen van VOLGA. Ik heb me samen met Sybille  na de wedstrijd afgevraagd of het  wel zinvol was om over deze match een anaalyse te laten gaan.

Een poging dan :

In de maandageditie van De Gelderlander las ik: ‘Alex had een plan bedacht, waarop VOLGA geen antwoord had. Dat bestrijd ik. Uit niet al te betrouwbare bron vernam ik, dat trainer Mollebehanger GEEN plan had bedacht om te antwoorden op de moeilijke serve, het degelijke blok en solide passing van ORION 3.

VOLGA kon geen enkele set en ook geen moment aanspraak maken op iets wat op een zege  zou lijken. Velen in de SAZA sporthal en eveneens de journalist van D.G. noemden het een pak slaag. Bertus Bovenhands bestrijdt dit eveneens Paulus Krultang en de zijnen deden hun best, maar dat was bij lange na niet genoeg. Orion was op alle fronten beter. Maar mag dat dan ook als de meeste spelers van dit talentrijke team 2 á 3 keer soms 4 x per week trainen onder leiding van een Top trainer??  Dat een aantal spelers al meetrainen op 1e divisie niveau en dat ze tegen VOLGA ook nog eens in staat waren om 4 sets lang geconcentreerd serverend, weinig fouten makend, aanvallend ijzersterk  (met name ene Rick Reinders was niet te stoppen) door te gaan zonder te verslappen??

De VOLleGlazen boys konden er heel weinig tegen doen. Het zag er al snel hulpeloos uit. Beide coaches Erwin en Sjaak sr. deden wat ze konden, verzonnen plannen. Niets mocht baten. Er werd overigens niet naar de heren geluisterd. VOLGA bleef volharden het Orion blok te testen, bleef maar kijken hoe geplaatste ballen eerst stuiterden en daarna nog eens, bleef maar Ketsers (passes die richting tribune zeilen of achter de achterlijn landen i.p.v. in de handjes van  de wanhopige spelbedervers) produceren.

Om dat nu direct een afgang te noemen vindt jullie Bertus iets te ver gaan. VOLGA wilde wel, maar kon niet. De vorm was er niet, maar ook de technische bagage om enige tegenstand te kunnen bieden ontbrak. En dat mag die trainer van dat prachtige stel uut Gaand’ren zich aantrekken. ‘Haalt Karel de Kerst’ is een vraag die na de pijnlijke nederlaag in Gaanderen rondzingt.

Toen ik de almaar grijzer worden trainer om zijn commentaar vroeg hoorde ik hem slechts stamelen:   ‘Ja maar… en welke wedstrijd ?’ eh….’

De scribent dezes weet nog wel een goeie trainer. Hij woont ook in Gaanderen.

Zoals beloofd heb ik Sybille nog even thuisgebracht. We hebben de wedstrijd nog even besproken en daarna nog wat leuke dingen gedaan. Nu weet ik ,dat sommigen daar weer het hunne van denken. Zondagmorgen ook nog een lekker ontbijtje genoten . Wel alle smesjes nog an toe, alweer een column vol geleuterd.

 


Prof.Dr. Bertus Bovenhands
Deskundoloog

Terug naar Colum Bertus Bovenhands