Promotie naar de 2e divisie – geen ontkomen aan

15 mei 2020

Een historische avond die avond van de 5e maart. Na de reguliere training van heren 1 o.l.v. entert®ainer Karolus Moddergooier gaan de mannen bespreken “wat te doen na een eventuele 2e plaats in de eindrangschikking van de competitie 2019-2020?”

De columnist en deskundoloog schrijver dezes kon helaas niet aanwezig zijn om privé redenen. Ik zal een tipje van de sluier oplichten. De weinige lezers en lezeressen van mijn stukjes zijn, zo weet Prof.Dr. Bertus Bovenhands, zijn zeer nieuwsgierig en willen altijd “het naadje van de netkous weten.”

Zo ontstaat er weer een geruchtenstroom en we weten allemaal dat in “Het dorp an de beek” een gerucht direct wordt geloofd. Het wordt op zijn beurt weer aangedikt, met name Dennis Sluitingstijd kan daar een beeldend verhaal bij verzinnen. Van een onschuldig afscheidskusje maakt Dennis dan al snel een seksueel getint “samen de afwas doen”. Weliswaar heel smeuïg doorverteld en zeker zit er een bron van waarheid in, maar toch….

Sinds Donald Trump weten we allemaal wat Fake nieuws is.

Bertus wil even heel duidelijk ontkennen dat hij in het geniep met de vriendin en inmiddels ex-vrouw van Joop Knoop een avontuurtje heeft beleefd. Simone Sgat zo heet ze, liet me weliswaar ’s morgens van een heerlijk ontbijtje genieten en…

Ik had Simone Knoop-Sgat heel netjes gevraagd (want Bertus blijft een heer, ook onder de douche !) of ik ontbijt op bed kon krijgen. “Dat kon” zei de lieve schat, maar dan moest ik maar in de keuken gaan slapen.

Dit hele verhaal heb ik dan ook aan mijn lieve vriendin Trui Smes-In’t Veld opgebiecht, daar had ik wel een paar uurtjes uitleg voor nog nodig en daarna moest er wat goed gemaakt worden en….

Jullie begrijpen: Dat liep ook weer uit de hand. Kortom; een heel gedoe .

Ik dwaal af lieve  lezers van mijn column.

Kort door een S bocht: ik had de avond van 5 maart even wat anders aan mijn hoofd, dat begrijpen jullie.

Via Sjaak SiSi señor kwam ik dan ook het één en nog wat anders te weten over wat aldaar bij heren 1 besproken werd.

Om het gesprek in het kort samen te vatten. Iedereen van het VOLleGlAzen team wilde wel via een nakompetitie (P/D wedstrijden) een gooi doen naar de 2e divisie. Serieus?

Er waren wel enige bedenkingen en ‘ja maars’. Trainer Mollebuik vond het nog te vroeg en wees op de volgende tegenstander Set Up en Dennis Loon-naar-werken wilde wel de garantie, dat ie meer speeltijd kreeg.

Doch bijna iedereen wilde er wel voor gaan. Karel deed nog een poging en riep iets van realisme. De zaterdag daarop na de nipte 3-2 zege op Set Up ontdekte Bertus bij de mannen van VOLGA 1 enige twijfel. Er was tevens enige twijfel over de knie van Lennardus Zeikbergen en een operatie zou waarschijnlijk plaatsvinden op 19 maart. Vlak voor een cruciale wedstrijden tegen ORION 3 de nummer 1 van de ranglijst.

Zo kan ik deze column nog wel voort wauwelen over als …. En wanneer?. en hoe ?…Een week later was alles ineens compleet anders.

Donderdag 12 maart ging de stekker eruit. De NEVOBO had beslist dat eerst voorlopig tot 1 april, er een voorlopige LOCK DOWN , een intelligente Lock down  zelfs, maar dat was voor velen iets te hoog gegrepen. Het werd intussen al snel duidelijk dat de competitie niet uitgespeeld zou worden. Vrij vlot daarna besliste dezelfde NEVOBO dat er een Top divisie bij zou komen. De nummers 1 en 2 in onze divisie zouden promoveren.  Dus: Volga zonder te spelen naar de 2e divisie! Daar hoefden de mannen van Paulus Krullebol en de zijnen zich niet langer druk over te maken. Ze waren zomaar gepromo-opgewaardeerd ! Het was een FEIT !!!

Grote klasse. Proficiat mannen. Je hebt de hele competitie bij de bovenste  2 gebivakkeerd.

Terecht dus, zou ik zo zeggen. Het is tot op het moment van mijn schrijven nog steeds niet zeker wanneer we überhaupt de zaal in kunnen. Jullie aller deskundoloog zou Bertus Bovenhands niet zijn als hij geen waarschuwend vingertje zou opsteken.  Nee niet zijn middelvinger maar zijn wijze vinger.

Direct vroeg ik mij af of het team van VOLGLaS er wel klaar voor is, of die trainer Moddergooier de competenties wel bezit?

’t Is waar, de goede man leidde zijn team naar de 52 punten en de fraaie 2e plaats. Daar had ie echter wel de hulp bij nodig van Topcoaches Sjaak Si-Señor en Erwinner Sprenkeler. O zo!

Bovendien droegen de spelers het meeste bij aan het succes. Zij hadden het tenslotte gedaan, hadden zich ontwikkeld tot nóg betere ballers.

Ja inderdaad, Karel was elke donderdag aanwezig, liet zijn mannen de meest onzinnige oefeningen doen en klaagde altijd over te weinig motivatie. Tenminste…. Zo zag die Mollenafknaller dat.

Ik als deskundoloog, moet toch constateren dat het team toe is aan betere trainer. Ook voor een aantal spelers zie ik het zwaar in. Laten we eerst maar eens de operatie van Lennart afwachten. Hoe komt deze jongeman daaruit.

Bovendien kan die ingreep nog wel even duren.

De uitreizen zullen langer zijn en ook de uitwedstrijden worden bijna allemaal op zaterdagen zijn. Joop KnOOp, Frits Rits en Trui zijn met mij van mening dat er zeker versterking nodig is om onbezorgd de 2e divisie in te gaan. Veel vraagtekens dus.

 

De Vereniging Tot Instandhouding van het Edele Spel VOLLEYBAL ,waarvan Prof.Dr.Bertus Bovenhands de voorzitter is, gaat zich de komende weken bezighouden met de beoordeling van alle spelers van VOLGLaS. Daar zal ik een ieder in een volgende column meer over schrijven en eventueel vertellen.

Vanaf deze plek veel sterkte tijdens deze CARONA virus tijd.

TOT LEES


Prof.Dr. Bertus Bovenhands
Deskundoloog

Terug naar Actueel