Joop Knoop maakt zich zorgen (VOLGA dames 5 – Kerkemeyer Gemini 6 4-0)

21 november 2019

Joop Knoop  maakt zich zorgen.

Wie schetst mijn niet geringe verbarassing (ja, wie waagt eens een poging?) toen ik op de site van VOLGA, na  het lange uitblijven van alweer een Joop Knoop column, geen enkel kritisch stukje aantrof over dat ‘lange uitblijven’.

Dat is pijnlijk voor een gevreesd kolommenschrijver als ik.

Vorige keer werd de VOLGA site dankzij mijn niet altijd gewaardeerde bijdrage veel vaker bezocht dan gewenst. Met name de kittige en erg fraaie dames van  VOLGlas 3 lazen mijn ranzige, het met de waarheid niet al te nauw nemende stukjes met een gulzige gretigheid, die mij zelfs deden blozen van navel tot bilnaad.

Ik dwaal, dat doe ik graag, echter af, beste lezers en lieve dames.

Voorts  wil ik de redactie van deze site feliciteren met  de column van mijn grote voorbeeld Prof.Dr.Bertus Bovenhands.. Hij schrijft deskundig, prettig leesbaar en mijn columns (mits geplaatst) komen er daardoor beter uit. Bravo (3x) en ga zo door webmasters. Jullie doen prachtig werk en op regenachtige namiddagen kan een ieder zich aangenaam verpozen met, in ieder geval, mijn verhaaltjes.

Joop Knoop  maakt zich zorgen over de toekomst. Daarom leek het hem verstandig een waarzegster te raadpleegvragen.

Bij mijn eerste bezoekje aan haar werd ik niet echt vrolijk. Ik vroeg haar wat mij zo’n vooruitblik zou gaan kosten. ‘50 Euro’, antwoordde zij, ‘voor twee vragen’.

‘Is dat niet wat veel?’ vroeg ik verbaasd. ‘Inderdaad” zei ze. Wat is uw tweede vraag?

Joop Knoop  heeft het nog bij een andere helderziende geprobeerd. Ik dacht nog: Baat het niet, het schaadt ook niet. Ik vraag de helderziende wat er zoal gaat gebeuren?

“Morgen overlijdt uw schoonmoeder plotseling”. “Ja dat weet ik wel”, riep ik, “maar word ik ook vrijgesproken?”

Ook bij déze waarzegster had Joop Knoop  direct zijn twijfels:

Ik belde aan. Zij vroeg door de intercom: “Wie is daar?” Nou, ik dacht meteen: Laat ook maar….

Jullie weten, beste Joop Knoop  fans, dat ik graag in de toekomst mag blikken. Zeker als het over jullie Cluppie uit Gaand’ren gaat.

De dames van het vijfde heb ik al een paar keer mogen aanschouwen tijdens een pittige training o.l.v. ene Teetje BèBèrndsen.. Wat een talentrijk, wispelturig en mooi team heeft hij in handen. Ik denk echter dat een topklassering in de 3e klasse voor dames 3 er nog niet in zit dit seizoen. De enthousiaste dames 5 vechten wanhopig om de zesde stek van boven en dat lijkt, volgens de leek Joop, een verloren strijd. Als ze van Orion 6 en Focus 4 winnen, zie ik nog hopen. ( Nee, met mijn stoelgang is niets mis. )

Joop Knoop  himself adviseert de dames van het vijfde ontspanning en rust. Heb vooral plezier in het spel.

Laat dat gewoon zien. Dan voorspelt jullie trouwe fan 7 zeges op rij.!  Joop Knoop  blijft de dames kritisch, hinderlijk, irritant volgen. Vandaar dit verslag.

VOLGA dames 5- Kerkemeyer Gemini 6  4-0

De dames van VOLGLAS 5 behaalden een degelijke zege op Gemini uit Borculo. Sanne Schending en de haren gaven de jonge vrouwen van Gemini in feite geen schijn van een kans. Jessica Huppelding was sterk in de verdediging. Menig smesje werd van de vloer gehaald. Jes deed me dan denken aan ‘t verdedigen van ene Björn. Er waren in deze wedstrijd meerdere opvallende speelsters te bewonderen. Demi Kruipolie, de balopgooister van het fraaie team verdeelde de balletjes (nee  geachte lezers hier heb ik het niet over de bitterballen, welke na de wedstrijd naar binnen werden geschransd) over de gretige aanvalsters van VOLGLAS 5. Saskia Tevréemetman, Iris Liefding, Jessica en Sanne scoorden naar lieve lust. Natuurlijk waren daar ook nog de charmante andere speelsters. Zij verdienen ook genoemd te worden en dat doe ik dan bij deze: Simone en Inge Zonnebrand, Marleen Wenskaart enz. Joop Knoop gaat zeker kijken op donderdagavond als de dames weer afgebeuld worden door succestrainer Teetje. O ja, de setstanden spreken boekdelen.: 25-18, 21, 20 en 21. De derde set kwam VOLGLAS knap terug na een 7-17 achterstand.

Wat een veerkracht toon je dan!!!

Laura Helmink was de fluitiste. Ze kan zo meedoen bij het Gelders Orkest. Zij bleek een degelijke referee..

Dames 5, we gaan meer over ze lezen.


Tot lees
Joop Knoop

Terug naar Colum Bertus Bovenhands