Workshop voor scheidsrechters

27 maart 2019

Als scheidrechtercoördinator heb ik de laatste jaren gemerkt dat scheidrechters tegen verschillende factoren omtrent het fluiten aan liepen. De Nevobo speelt hierop in door middel van een workshop weerbaarheid.

Kom op scheids!

Voel jij je wel eens onzeker als scheidsrechter? Misschien ben je zelfs beledigd door spelers of een coach? Daardoor terughoudend in het nemen van een beslissing? Met klamme handen en nerveus op de bok? Vanuit het programma naar een Veilig Sportklimaat (VSK) is er een gratis workshop ‘Weerbaarheid arbitrage’ ontwikkeld. In deze workshop word je als scheidsrechter bewust gemaakt van beïnvloedingsfactoren en uitgedaagd je hierop voor te bereiden. Denk hierbij aan druk van toeschouwers of sporters die tegen je beslissing protesteren. Je krijgt tijdens de workshop handvatten aangereikt waarmee je als scheidsrechter beter in staat bent om met specifieke omstandigheden om te gaan en daardoor je weerbaarheid te vergroten.

Wanneer hier genoeg animo voor is, wil ik dit graag organiseren voor de vereniging. Bij interesse stuur graag voor 22 april een mailtje naar scheidsrechters@volga-gaanderen.nl met daarin de namen van je teamleden die zouden willen deelnemen aan deze workshop.

Terug naar Nieuws