Vertrouwenscontactpersoon Volga

17 november 2023


Ik ben Lindsy Böcker-van Aken, 37 jaar oud en woon met mijn man en 3 kinderen in Gaanderen. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs als teamleider op een  school in Doetinchem. Door het bestuur van Volga ben ik een aantal jaren gelden benaderd om als vertrouwenscontactpersoon te gaan fungeren voor de club. Zelf heb ik jarenlang met veel plezier bij Volga gevolleybald, daarnaast heb ik in het bestuur gezeten, ben ik trainer en scheidsrechter geweest. Nu ben ik sinds 2019 de vertrouwenscontactpersoon van Volga.

Een veilige sportomgeving

We willen binnen de club een veilige sportomgeving creëren voor alle leden, ouders en vrijwilligers. Indien er sprake is van ongewenst gedrag, zoals pesten, discriminatie of (seksuele) intimidatie zal ik fungeren als eerste aanspreekpunt. Ook indien er vragen zijn omtrent dergelijk ongewenst gedrag ben ik bereikbaar als vertrouwenscontactpersoon.

Taken vertrouwenscontactpersoon

De vertrouwenscontactpersoon is er om naar jouw verhaal te luisteren als je binnen Volga ergens mee zit. Daarna zal de vertrouwenscontactpersoon samen met jou zoeken naar oplossingen door ondersteuning, advies en informatie te geven. Wat wordt besproken tussen jou en de vertrouwenscontactpersoon is vertrouwelijk, maar soms is het wel nodig om iemand anders in te schakelen. Dit gebeurt dan altijd in overleg met jou. Ook heeft de vertrouwenscontactpersoon de taak om aan het bestuur van Volga te rapporteren als er iets speelt. Dit kan anoniem.

Je kunt mij bereiken door te mailen naar: vcp@volga-gaanderen.nl

Centrum veilige sport (NOC*NSF)

Je kunt (in plaats van contact te zoeken met de vertrouwenscontactpersoon van de vereniging) ook rechtstreeks contact opnemen met het Centrum veilige sport van NOC*NSF. Dit kan door te bellen met: 0900-2025590 of te mailen naar centrumveiligesport@nocnsf.nl

Meer informatie is te vinden op: https://centrumveiligesport.nl/contact

 

Terug naar Nieuws