Nieuw vertrouwenscontactpersoon Volga

15 juni 2019

Even voorstellen:

Ik ben Lindsy van Aken, 32 jaar oud en woon met mijn gezin in Gaanderen. Ik ben werkzaam als lerares in het basisonderwijs. Door het bestuur van Volga ben ik benaderd om als vertrouwenscontactpersoon te gaan fungeren voor de club.

We willen binnen de club een veilige sportomgeving creëren voor alle leden, ouders en vrijwilligers. Indien er sprake is van ongewenst gedrag, zoals pesten, discriminatie of (seksuele) intimidatie zal ik fungeren als eerste aanspreekpunt. Ook indien er vragen zijn omtrent dergelijk ongewenst gedrag ben ik bereikbaar als vertrouwenscontactpersoon.

Taken vertrouwenscontactpersoon

De vertrouwenscontactpersoon is er om naar jouw verhaal te luisteren als je binnen Volga ergens mee zit. Daarna zal de vertrouwenscontactpersoon samen met jou zoeken naar oplossingen door ondersteuning, advies en informatie te geven. Wat wordt besproken tussen jou en de vertrouwenscontactpersoon is vertrouwelijk, maar soms is het wel nodig om iemand anders in te schakelen. Dit gebeurt dan altijd in overleg met jou. Ook heeft de vertrouwenscontactpersoon de taak om aan het bestuur van Volga te rapporteren als er iets speelt. Dit kan anoniem.

Je kunt mij mailen op: vcp@volga-gaanderen.nl

Vertrouwenspunt Sport NOC*NSF

Je kunt (in plaats van contact te zoeken met de vertrouwenscontactpersoon van de vereniging) ook rechtstreeks contact opnemen met het Vertrouwenspunt Sport van NOC*NSF. Dit kan door te bellen met: 0900-2025590 of te mailen naar vertrouwenspuntsport@nocnsf.nl

Terug naar Nieuws