Prof. Dr. Bertus Bovenhands benoemt

29 mei 2020

In navolging van iedere zichzelf respecterende tv zender, sportblad of sportbond hebben wij, Prof. Dr. Bertus Bovenhands en een illuster stelletje zichzelf volleybalkenners noemende malloten, besloten om te komen tot een soort benoeming, ongeveer zoiets als de Oscar uitreikingen voor films en filmsterren.

Een opsomming van de meestal weinige, discutabele kwaliteiten, waarmee de  spelers van heren 1 opvielen het afgelopen, bijzondere seizoen 2019/2020.

Joop Knoop viel direct af voor deze commissie, omdat de af en toe irritant TÉ aanwezige, zich journalist noemende, extreem  kritische man, slechts belangstelling had voor de vrouwenteams en daar gaat deze verkiezing niet over.

Natuurlijk rijzen er direct vragen op bij de aandachtige lezeressen en een aantal kwijlende heren. Ja, ik bedoel de Dennissen, Sjaak en Lennart. Wie zitten er in dat groepje? In welke categorieën zijn er zoal die benoemingen en natuurlijk de Boter,Ham,KAAS en Eieren  vraag:

Waarom in vredesnaam zo’n benoeming?

Om met de laatste prangende vraag te beginnen.

Elk mens, elke volleyballer en in het bijzonder de volleybalster heeft behoefte aan waardering, krijgt graag complimenten, wil wel eens bevestigd worden in iets waar hij of zij gewoon goed in is. Bovendien (zeker geen onbelangrijk detail!) is de jonge ontluikende speelster en zeker de VOLleGlAzen man van Heren 1 erg onzeker van nature.

Kortom: Een stukje waardering heeft een ieder op zijn tijd nodig !

Aan die behoefte om erkenning wil ik, prof.dr.Bertus Bovenhands, graag voldoen.

Ikzelf,  bekend deskundoloog, werd allereerst gevraagd om de volgende mensen te polsen voor zo’n benoemingscommissie t.w.

Nu wil De vereniging tot Instandhouding van het edele spel Volleybal, waarvan  ik, Prof. Dr. Bertus Bovenhands, de voorzitter ben, in dit speciale  nog uit te geven boekje en ter ere van  het gepromoveerde Heren 1 team naar de 2e divisie B (waarschijnlijk) de benoemingen met daarbij behorende oorkondes  aankondigen en later uit gaan reiken. In ieder geval tot ná de Corona crisis.

Liny Arecta  (lijnrechtster), Trieneke Blint-Tuisvluiter (fluitiste), Trui Smes-In ’t Veld (vriendin),  Mevr.R.Uike-Mareet (libresse) en niet te vergeten ene Karel Mollevanger samen met de illustere Rutger Slootwater, hebben mij geholpen, gesteund, de weg gewezen, geadvi raadge gevenseerd om tot de wel overwogen benoemingen te komen.

Vanaf deze plaats dank aan deze mensen, dank voor hun scherpe inzicht, fijne invoel momenten en analytisch vermogen. Blader door en je vindt!

TOT LEES


Prof.Dr. Bertus Bovenhands
Deskundoloog

Terug naar Actueel