VOLGA H1 – Time Out’75 3-2

10 februari 2020

Vanaf deze plek moet jullie deskundoloog en schrijver van onderstaand proza zijn excuses aanbieden aan Dennis Stuyter en Bar-Tinus I’m-the-King. Zij hebben hun beklag gedaan over het feit dat ze zo weinig genoemd worden in  mijn alom geprezen  schrijfsels. Soms , mijne heren, is dat verklaarbaar, want dan ben je gewoon niet opgevallen tijdens zo’n beschreven wedstrijd.  Tja… dan word je wel eens weggegumd. Dat is pijnlijk voor jullie ego’s, zeker voor Stennis. Deze altijd goedlachse jongeman doet namelijk alles “voor de show”. Jullie Bertus begrijpt dat, je koopt er helemaal niks voor, maar de excuses zijn dan ook terecht en stellen in feite niks voor. Bij deze!!

De heer Pa-Ul Krul-Tang vond dat hij regelmatig wat onderbelicht werd.

De man met een Chinese achtergrond, dewelke waarschijnlijk de komende 2 weken in quarantaine moet vanwege het Corona bier virus, kon mij met enkele Data overtuigen van het feit, dat hij beter speelde als werd geschreven door mij en mijn vriend JOOp KnOOp. Daar had de heer Krul-Tang wel gelijk in. In de wedstrijd tegen het wederom irritante TIME-OUT kon Pa-Ul het helaas niet altijd bewijzen, maar dat lag dan weer aan de spelbedervers Bart en Denise Loon-naar-werken. Nee het was tegen Time Out niet echt om over naar huis te schrijven. Natuurlijk waren er weer de bekende excuses. De scheids was niet best. De jongeman liet zich intimideren door de mekkerende Diepenheimers en VOLleGlAzen raakte daardoor ook van slag. De scheidsrechterstoel werd dan ook regelmatig met een bezoekje vereerd en de verbazing was menigmaal van de gezichten te lezen, na weer een vreemde beslissing. De eigenheimers uit Diepenheim profiteerden daarvan en prezen de referee de hemel in.

Set 2 en 3 werden zodoende onnodig met 22-25 en 19-25 weggegeven.

Set 4 werd het voorgaande geklungel even rechtgezet. De nog steeds op de 2e plaats bivakkerende  Gaandernaren/ Gaandernezen * (streep door wat niet van toepassing is) waren dat ook aan hun stand verplicht 25-17. Trainer Mollenafzager zag  de bui al weer hangen, vreesde voor een beschamende nederlaag en verdween als een dief in de nacht, scheurde weg in zijn PoLo.

De vraag die wederom gesteld werd in de kantine en omstreken: ‘Moet VOLGLAS wel door met zo’n laffe bezigheidstherapeut, die zijn grip op de groep helemaal kwijt raakt??

De goedaardige, twijfelende en weinig vertrouwen uitstralende trainer moet vrezen voor zijn toekomst. Mijn vriendinnen en ikzelf vinden dat de mannen van de weer eens een keer excellente coaches Sprankelender en Böemer senior een trainer verdienen die méér gelooft in OOK zijn team.

Uiteindelijk wonnen de mannen van VOLGLAS de wedstrijd toch met 3-2. Natuurlijk maakten Björn Schop-me-es en de zijnen het nog even spannend, mocht Kets Steevast nog één belangrijk puntje meedraaien bij de stand 14-13. In de verwarring die na die wissel ontstond wist niemand meer wie het vijftiende punt op het scorebord toverde. Kijk, dat noemt Bertus nu koel kootsjen!

TOT LEES


Prof.Dr. Bertus Bovenhands
Deskundoloog

***De dokter vertelde Karel M., de geplaagde trainer van VOLleGlAzen, tijdens een bezoekje, dat ie wat meer naar z’n lichaam moest luisteren. Karel antwoordde gevat: “Ik denk dat ik vanavond maar eens bruine bonen ga eten.”

Terug naar Actueel