Volga en Corona

2 september 2020

Volga en Corona

VOLGAS waar je kan, wees wijs waar je moet

 

laatst gewijzigd: 30 juni 2021

26 juni 2021

Landelijk protocol en FAQ NOC*NSF per 26 juni

Het landelijk protocol verantwoord sporten en de FAQ van NOC*NSF zijn geüpdatet naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 18 juni.

Afgelopen vrijdag is aangekondigd dat stap 4 en 5 uit het heropeningsplan per zaterdag 26 juni gezet gaan worden, aldus demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Voor de sport houden deze stappen in dat er per die datum weer in competitieverband gesport mag worden. Jong en oud, binnen en buiten. Ook publiek is, op 1,5 meter, welkom bij amateurwedstrijden! 

Regels die van kracht blijven:
-Binnen de lijnen wordt de 1,5 meter losgelaten, buiten het veld geldt de 1,5 meter nog wel. 
-Amateurwedstrijden zijn vanaf 26 juni voor iedereen weer toegestaan. Ook met publiek, zij moeten wel anderhalve meter afstand van elkaar houden.
Evenementen op 1,5 meter & evenementen met coronatoegangsbewijs zonder anderhalve meter.

Sporthal de Pol

In onze eigen sporthal de Pol is publiek welkom, maar bij wedstrijden waarbij 4 velden bezet zijn is er niet of nauwelijks plek. Garanderen van een plek kunnen wij helaas dus niet en zal bij binnenkomst van de sporthal duidelijk worden. Bij de wedstrijden van Dames 1 en Heren 1 zal er ruimte zijn voor publiek. Ook hier geld nog wel de 1,5 meter regel en mag men alleen plaatsnemen op de plekken die daarvoor zijn aangeduid. Zijn deze plekken niet meer beschikbaar dan kun je helaas niet meer plaatsnemen om de wedstrijd te bekijken.

 

—————

 

16 december 2020

Vanaf gisteren (dinsdag 15 december) is Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown gegaan om contacten tot een minimum te beperken. Dat heeft ook consequenties voor het volleyballen. Voor een periode van vijf weken is sporten in een binnenruimte niet toegestaan. Sporthal de Pol zal dan ook gesloten zijn voor sport tot en met 19 januari.

De afgelopen tijd waren we net weer opgestart om heel beperkt en met inachtneming van alle adviezen van het RIVM te volleyballen. We snappen dat dit besluit om alles te sluiten een enorme teleurstelling kan zijn. Wij hopen dat de genomen maatregelen het gewenste effect zullen hebben en dat het aantal besmettingen snel terugloopt. Dan kunnen we ook weer gezond en veilig met zijn allen op het volleybalveld staan. Zodra daar meer duidelijkheid over is, laten we dit jullie uiteraard weten.

Ondanks alles willen we als bestuur jullie fijne kerstdagen en een sportief 2021 toewensen! En blijf gezond!


 

D’ran! Maar dan met zijn 4’en

21 november 2020
Na de strengere lockdown van de vorige twee weken laten de coronamaatregelen het sinds deze week weer toe om met max. 4 personen (exclusief trainer) te sporten op een veld. Vanuit Volga willen wij vanaf volgende week (23 november) weer starten met de trainingen voor de seniorenteams.
De jeugd t/m 17 jaar traint ‘gewoon’ zoals de afgelopen weken al deden, maar heb je klachten, dan blijf je thuis.

Spelregels voor sport in het kort (Bron: Rijksoverheid):

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, komen er nieuwe maatregelen voor sport. In het kort zijn de spelregels voor het sporten voor volwassenen vanaf 14 oktober 22:00 uur:

 • Volleybal voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
 • Maximaal 4 personen mogen samen sporten.
 • Voor binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte (de sporthal).
 • De sporthal is verdeeld door schermen in 4 volleybalvelden. De verdeling van de viertallen is daarmee duidelijk herkenbaar. Op elk veld mogen dus 4 spelers zijn en die mogen niet in contact komen met een groepje op een ander veld (ook niet als de bal van de ene groep bij de andere groep terecht komt).
 • Om vast wat inspiratie op te doen en te kijken wat je wel kunt doen, heeft de NeVoBo alvast wat uitgewerkt. Dat lees je hier op de site van de NeVobo.
 • De sporthal verplicht het gebruik van een mondkapje bij het betreden van de hal (let op de looproutes!). Deze mag af wanneer je gaat sporten. De kleedkamers zijn gesloten.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld. En kinderen met klachten blijven thuis.
 • Publiek bij sport is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

 


*Onderstaande zal na versoepelen van bovenstaande waarschijnlijk weer gaan gelden

laatst gewijzigd: 28 september 2020

Naast de algemene regels die gelden en de richtlijnen die de RIVM en de NeVoBO ons meegeeft, zijn er ook richtlijnen die Volga bij je onder de aandacht wil brengen:

Thuis (training/wedstrijden):

 • Bij binnenkomst geldt dat iedereen bij elk bezoek hun handen moeten desinfecteren, en een QR code scannen om zich te registreren.
 • Kom omgekleed naar ‘Sporthal de Pol’ om te sporten. We adviseren onze leden om dat ook te doen bij uitwedstrijden.
 • Maak sowieso gebruik van de looproute en aanwijzingen in onze accommodatie ‘Sporthal De Pol’.
 • Vanaf 29 september 18.00 uur is er – voor in ieder geval 3 weken – geen ruimte voor publiek.
 • Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
  Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.
 • Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
  Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.
 • Bekijk het TV-scherm bij binnenkomst om te zien in welke kleedkamer je kunt plaatsnemen na de wedstrijd (voorafgaand aan de wedstrijd is geen kleedkamer beschikbaar).
 • Er kunnen er 5 personen in 1 kleedkamer en 3 in de doucheruimte. Spreek dus met je teamgenoten na een wedstrijd/training een douchevolgorde af en blijf niet langer dan nodig in de kleedruimte.
 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden (probeer dit op de reservebank wel te doen).
 • Voorafgaand- en na afloop van de training/wedstrijd moeten sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.
 • Desinfecteer na afloop de gebruikte materialen.
 • Schud geen handen en vermijd ander fysiek contact zoals high fives of knuffels.
 • Geforceerd stemgebruik, zoals yells en zingen, is niet toegestaan. Wees creatief in het vieren van je punten 🙂
 • Blijf thuis bij (milde) klachten.
 • Is een teamgenoot besmet? Dan gelden uiteraard de op dat moment geldende richtlijnen vanuit de overheid. Maar meld dit aub ook zsm bij wedstrijden@volga-gaanderen.nl.

Uit (wedstrijden):

 • Neem bij uitwedstrijden geen publiek mee (vanaf 29 september 18.00 voor in ieder geval 3 weken).
 • Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?
  Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

We doen hierbij een beroep op ieders verantwoordelijkheid en integriteit om de richtlijnen zoals aangegeven door volleybalvereniging Volga en accommodatie Sporthal de Pol zorgvuldig te bekijken en ernaar te handelen.

Ookal is het anders dan anders, ga VOLGAS waar je kan en wees wijs waar het moet 🙂 Veel plezier en succes het komende seizoen!

Vragen? pr@volga-gaanderen.nl

 

Terug naar Actueel