Volga en Corona

5 november 2021

Volga en Corona

VOLGAS waar je kan, wees wijs waar je moet

 

laatst gewijzigd: 5 november 2021

Per 6 november heeft het demissionair kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd voor de sport. Bij sporten op binnensportlocaties is er voor publiek en sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist. Bekijk de NOC*NSF site voor een overzicht van deze nieuwe maatregelen. En ook het protocol verantwoord sporten vanaf 6 november of de veelgestelde vragen.

Een korte samenvatting van de belangrijkste punten:

  • Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor georganiseerde sportbeoefening in alle binnensportlocaties vanaf 18 jaar, zoals: verenigingssport, sportschool, fitness, groepslessen zwemmen. Dit geldt voor sporters en publiek.
  • Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers geldt dat zij geen coronatoegangsbewijs hoeven te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers;
  • Sporthal de Pol vraagt je om in de centrale hal een mondkapje te dragen;
  • En natuurlijk de basisregels die we inmiddels allemaal kennen;

Het bestuur van Volga begrijpt dat dit uitdagingen voor onze leden en vrijwilligers met zich meebrengt waar wij ook echt niet op zitten te wachten. Feit blijft wel dat we als vereniging wel onze uiterste best proberen te doen om deze maatregelen na te leven omwille van ieders gezondheid.

Dit betekent concreet het volgende voor in onze Sporthal:

  • Bij binnenkomst van de sporthal kan publiek niet anders dan door de kantine naar de tribunes. Dit zorgt ervoor dat het publiek evt. eerst een lekker kopje koffie kan drinken in het sportcafé en daarbij direct het CTB (coranatoegangsbewijs) zal moeten tonen.
  • Sporters (leden en uit spelende teams) kunnen of eerst sportcafé ‘t Pömpke betreden waar ze het CTB moeten tonen of naar de kleedkamers gaan. We vragen onze thuisteams om het eigen team en het uitteam voor aanvang van de wedstrijd te scannen.
  • Op trainingsavonden check je ook weer je eigen team.

De CTB scan app kun je hier gratis downloaden voor Android en IOS:
https://coronacheck.nl/nl/scanner

Nogmaals, we begrijpen dat dit een lastige taak is; één die we eigenlijk van niemand willen vragen. Het is een taak die complex is om te organiseren en bovendien binnen een vereniging tot niet voorspelbare situaties kan leiden. En dit terwijl sport juist laagdrempelig moet zijn, moet verbinden en moet zorgen voor een gezonde en vitale samenleving. Daar waar dit tot problemen en/of vragen leidt, meld dit bij een van de bestuursleden of mail naar: secretaris@volga-gaanderen.nl.

Terug naar Actueel