Bertus Bovenhands stelt voor: Mijn tante Truus…. (Vips Bardot H1 – Volga H1: 2-3)

14 januari 2020

In één van mijn vorige columns beloofde ik de lezers van deze ‘saait’ om eens kennis te maken met mijn Tante Truus. Een illustere dame die aan de wieg heeft gestaan van het volleybal in Gaanderen en omstreken. Mijn nogal voluptueuze tante was getrouwd met Gait Allemachtig, welke kwam te overlijden na getroffen te zijn door een  knalharde smash van een verre voorouder van Björn Schop-me-es. Zij ging later samenwonen met ene Beau Ter Ham.. Die twee hadden eigenlijk meer een NOP-relatie. NOP staat voor: Na Ontbijt Pleite. Maar daarover later wat meer.  Mijn Tante Truus heb ik vriendelijk en zeer beschaafd verzocht of ze niet eens wat wou mediteren over (het is een mondvol) “Het taalgebruik IN en BUITEN de volleybalhallen”

Een dankbaar onderwerp voor elke zichzelf respecterende schrijver van columns en met name mijn Tante Truus.

Laten we er geen doekjes en maandverband om winden: Er wordt wat afge…jeremekankgemopscholden tussen gele, witte, oranje lijnen en rondom de bok..
In een volgend epistel zal ik de lezer dezes Tante Truus uitvoerig aan het woord laten.

Bardot Vips –Volga Heren 1 2-3

Coach Erwindje Sprankelend moest het in de uitwedstrijd tegen VIPS Bardot helemaal alleen doen. Zijn collega Sjaak senior en groot strateeg was er niet en trainer Karolus Mollengooier schitterde door afwezigheid. De laatste had wel een goede reden. Op 9 januari was de grijze Oldie” 50 jaar getrouwd.

Jullie Bertus had er derhalve een hard hoofd in, dat het WAT zou worden in Enschedé.

Zijn bange voorgevoel leek bevestigd  te worden doordat BiBi Atalanta (geen Italiaan overigens) met een ernstige enkelblessure  al in de 1e set uitviel. Consternatie natuurlijk. Zo’n klasbak mis je direct en  je hebt enige tijd nodig om te herstellen van de schok. De eerste set ging dan ook verloren met 25-18.

Erwin had gelukkig een joker achter de hand: Flutger Slootkant. Deze van alles en nog wat mankerende routinier speelde echter de pannen van het dak, zoals dat zo fraai heet. De jongeman maakte weinig fouten, speelde slim en bewees maar weer eens dat het niet altijd hard en onbenullig hoeft. De zogenaamde HEO bal was vroeger een wapen voor Flutger, nu speelde hij intelligent en energie sparend. Die Slootwater nam het VOLleGlAzen team op sleeptouw. Mister Showman Dennis Sluyt-em –op groeide mee en dweilde menige aanval van de stoffige vloer. De 2e en 3e set werden vervolgens  groots gewonnen met 16-25 en 19-25. Spelbederver BarTinus I’m-the-King verdeelde de balletjes majesteitelijk in de gretige handjes van Roberto Kwinkslag en Paolus HoutKrul.Zij wisten wel raad met de soft-touch snert-upjes.

VOLGlas speelde degelijk en hield het niveau lang vast. Björn SchoppenAas en Lennart Zwijnbergen deden hun dingen ,zoals ze altijd doen: Hoppa Hatseflats. Coach Sprankelend wisselde deskundig en op de juiste momenten.

Hij bracht Hermanus Paaldansers voor Roberto, die naar adem hapte en vroeg om een wissel. Een prachtig tactische vondst van Erwin was wel het herhaald inzetten van Denisio Loon-naar-werken. Hij moest Rutger aflossen tijdens het serveren.  Deed de Tattoo boy prima.

VOLGLAS leek zelfs set 4 te winnen en kwam op matchpunt bij 23-24.

Edoch, een lullig moment (botsing tussen twee klunzen) was de oorzaak van het niet scoren van het slotakkoord. Nee, ik noem geen namen!

VIPS profiteerde meteen en sleepte er met 26-24 een 5e set uit.

Sjaak Beumstronk speelde ook de 5 e set niet, maar was zoals altijd, zeer belangrijk op de bank met zijn positieve houding. Een echte teamspeler. Dennis Loonzak mocht samen Herm opdraven in set 5.

VOLGA kwam met 13-11 achter en toonde wederom veerkracht door na een opslagserie van Lennart de wedstrijd verdiend te winnen.

Als jullie Bertus een waardeoordeel mag geven over deze wedstrijd dan vindt de deskundoloog, dat de VOLleGlAzen team een dikke voldoende haalde en zeer verdiend heeft gewonnen. Na donderdagavond vertoefde VOLGA even aan kop  met 41 punten. Het was, zo vernamen wij na afloop, de eerste thuisnederlaag van VIPS Bardot. Coach Erwin verdient dit keer een grote Fluim (sorry pluim) voor zijn geweldige coaching.

P.S. Stephan vertoefde na de wedstrijd nog zo’n kleine drie uur in het ziekenhuis en er zit nu een fraai stukje gekleurd gips om zijn gekwetste enkel.


Prof.Dr. Bertus Bovenhands
Deskundoloog

Terug naar Actueel