VOLGA HS1 tegen Set Up’65 HS1: 3-2

16 maart 2020

Een KNOTS gekke wedstrijd

Zaterdag 7 maart stond een belangrijke thuiswedstrijd op het menu. Heren 1 van Volleglazen, trots op de 2e plaats bivakkerend en dat al een hele tijd, moest aantreden tegen de nummer 3 Set-Up uit Ootmarsum.

Uiteraard was de scribent van dit verslag, jullie aller Bertus Bovenhands aanwezig bij dit top duel in de derde divisie.

Ik mocht me verheugen om naast de in Gaanderen en omgeving bekende Rinze Appelstroop-Reinbergwater te zitten.  Wij hebben, gezeten naast de hoofdtribune genoten van een heel bijzondere wedstrijd. Er gebeurde van alles, ‘t spel was af en toe belabberd, vooral aan VOLGlAs zijde maar over de twee uur durende match zal nog lang worden nagepraat.

Set één met Stephano Tortellini (geen besmette Italiaan overigens) nog even aan de kant begon VOLGA stroef. De mannen van Paulo HoutKrul keken tot de 20 tegen een achterstand aan om in de eindfase toe te slaan. (25-22) BarTinus mocht blijven staan als spelbederver. Roberto Winkelsluiting, Mitsj Bedsteegen,  ‘Alles voor de show’ Dennis Sluytertijd, Björn Schop-me-es speelden vervolgens een kansloze set. Lennardus Over-de-Zeikbergen had weliswaar enkele spectaculaire acties in huis, maar dat mocht niet baten. (18-25)

Dennis Loon-naar –werken mocht nog even invallen, kreeg het team niet aan de praat. Dennis Spuyter kreeg ineens knieklachten en vreemde tintelingen in arm en been en moest zich laten vervangen door Sjakie Boemerde boem. Dat deed de laatste prima. Natuurlijk had het knaapje zijn gebruikelijke ketsers, maar daar hadden de anderen ook last en leverden zo hun bijdrage aan een naderende, dreigende ondergang. Set 3 bleef het sukkelen met Volga.

BiBi Padua (geen besmette Italiaan overigens) was ook al binnen de lijnen gekomen, maar hij moest eerst nog even op stoom komen.

Niet raar, want hij had inmiddels 6 weken niet gespeeld.

Set-Up had een paar degelijke spelers in hun midden. Blokkerend waren er bij VOLGA weinig of geen antwoorden op Set Ups droge knalwerk. Tot 13-15 ging het redelijk gelijk op. Het noodlot sloeg na een vreugdesprong van Lennart onverbiddelijk toe. Jongeman Zwijnbergen , dewelke op 19 maart (mits Corona hier ook een stokje voor steekt) onder het mes moet om zijn knie te laten herstellen, blesseerde zijn voet en kon niet verder spelen.  Veel consternatie, er werd van alles geroepen, voorgesteld en vooral niet begrepen.

De oplossing leek trainer Mollebehanger (die man bemoeit zich overal mee en viel de scheids lastig) simpel: Loony erin op de diagonaal en gewoon verder! Hetgeen overigens niet gebeurde.

VOLGA leek niet alleen aangeslagen maar zakte even diep weg. Kenner van het spelletje Rinze en ondergetekende hadden zich na een forse achterstand al neergelegd bij een 2e set nederlaag.

FAALANGST !

De geroutineerde nummer 7 van Set Up kwam weer eens aangelopen om wederom één van zijn moeilijke serves te produceren. Bertus wees Rinze op de klasse van de nummer 7, waarop Rinze op het moment van opslaan luid riep: “Faalangst” Vervolgens dwarrelde de serve onder het net door.  Veel hilariteit op de tribune en bij de VOLGA-Boys.

Na deze mis-hit was Set Up helemaal van slag. Ineens werden ballen uit gemept en vreemde afzwaaiers vlogen alle kanten op. Jullie deskundoloog Bertus had zelfs het vermoeden dat Set Up helemaal niet wilde winnen. Aan de andere toonde VOLlEGlAzen weer eens de vier veel gebruikte sport dooddoeners : Veerkracht, Mentaliteit, Team Spirit en onverzettelijkheid.

Met name voor deze 4 ingrediënten gaat Bertus Bovenhands naar sporthal Het Polleke.

Met 28-26 werd set 3 binnengesleept. Set 4 werd al snel weer ouderwets aan geklungeld.

De beide top-coaches Señor Sjaak en Er-winner Sprenkelwater verloren even de grip op het dolende en geplaagde team.(19-25)

Weer dacht ik: ”Nou is het gebeurd”. Ineens stond Mitsj VerseTheeGen op met een fraaie opslagserie en nadat de scheidsrechter de laatste duidelijk IN geslagen bal UIT zag gaan was de wedstrijd met 15-11 beslist. Wat Bertus opvallend vond, dat Set Up niet eens protesteerde.

Ik heb weer een historische wedstrijd gezien en Bertus kon de trainer van het stelletje Bierkenners Carlitos Mollenafzager horen blaten: “Ja de beste wint niet altijd!”

Een waarheid als een koe, dat wel natuurlijk. Set Up had in 5 sets 109 x gescoord tegen 105 van VOLGlAs.

De volgende wedstrijd zal door de CORONA crisis nog wel even op zich laten wachten. Zo lijkt het na het laatste nieuws. Dat betekent dat VOLGA, zeker tot begin april, 2e staat op de ranglijst. U hoort/leest nog van me.