Clubkadercoach

10 maart 2021

Clubkadercoach Kirsten Boshoven is vanuit Sportservice Doetinchem al een aantal maanden actief bij Volga. Graag stelt ze zich voor en vertelt ze waar ze zich mee bezig gaat houden bij Volga.

Mijn naam is Kirsten Boshoven, 27 jaar en woonachtig in Arnhem. Sinds april 2019 ben ik werkzaam bij Sportbedrijf Doetinchem als clubkadercoach en beweegmakelaar. Daarnaast ben ik een op en top sportfanaat. Sinds mijn 6e beoefen ik al met veel passie handbal, sinds een aantal jaar bij OBW in Zevenaar op hoofdklasse niveau. Binnen Volga zal ik dit jaar de rol van clubkadercoach gaan vervullen.

De clubkadercoach is er voor verenigingen om pedagogische en didactische competenties van het sportkader te versterken, zodat zij over genoeg kennis en vaardigheden beschikken en zij zich capabel genoeg voelen om voor een groep te staan en de juiste trainingen te bieden. Daarbij is de clubkadercoach er ook voor het bestuurlijk kader en de processen die binnen verenigingen spelen, om die te versterken. Dit alles met als uiteindelijk doel om het sportplezier onder sporters, trainers en vrijwilligers te verhogen, waardoor zij ook langer blijven sporten of verbonden blijven aan de vereniging. Binnen dit kader zal ik een opdracht voor Volga uitvoeren.

Ik zie er naar uit om de rol van clubkadercoach te gaan vervullen binnen Volga.

Als clubkadercoach ga ik aan de slag met:

  • Coachen en begeleiden van sportkader.
  • Stimuleren van het professionaliseren van het sportkader binnen de vereniging.
  • Begeleiden van processen zoals de ontwikkeling van een jeugdplan.

Ik zal mij in eerste instantie focussen op het coachen en begeleiden van het sportkader in de vorm van trainersbegeleiding. Het doel is om ervoor te zorgen dat trainers voldoende zijn opgeleid en er voldoende trainers zijn voor het aanbod binnen de vereniging.

Mochten jullie vragen hebben dan kunnen jullie mij bereiken via 06-41331267 of k.boshoven@sportservicedoetinchem.nl

Terug naar Actueel